Η Eltra δραστηριοποιείται στην κατασκευή sensors για αυτοματοποιημένα συστήματα από το 1985. Κατά τη διάρκεια αυτών των 30+ ετών, η Eltra αναπτύσσεται συνεχώς, αυξάνοντας την τεχνολογική της προσφορά (πάνω από 4.000 κωδικούς προϊόντων και κατά μέσο όρο 120.000 προϊόντα που κατασκευάζονται κάθε χρόνο) διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και την ικανότητα να σχεδιάζει και να κατασκευάζει εξατομικευμένα προϊόντα σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του πελάτη, χαρακτηριστικά που ανέκαθεν ξεχώριζαν την Eltra. Η εταιρεία προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων (incremental and absolute rotary encoders, explosion-proof models, rope and magnetic encoders; linear and optical incremental systems working also with field-bus interfaces, several accessories etc.), καθώς και δημιουργία μοντέλων κατόπιν απαίτησης του Πελάτη.

ROTARY INCREMENTAL ENCODERS

Rotary incremental encoder series for solid, blind/through hollow shaft.

Τα Rotary encoders είναι ηλεκτρομηχανικές συσκευές σχεδιασμένες να ελέγχουν τη θέση και τη γωνιακή ταχύτητα των μηχανικών αξόνων σε κίνηση. Τα Rotary incremental encoders παρακολουθούν την αύξηση (παραλλαγή) σε σχέση με μια θέση που λαμβάνεται ως σημείο αναφοράς και ανεξάρτητα από την κατεύθυνση της περιστροφής. Ένα τέτοιο σύστημα ανιχνεύει την περιστροφή, την ταχύτητα και την επιτάχυνση μετρώντας τον αριθμό των παλμών που αποστέλλονται από το κύκλωμα εξόδου. Η Eltra έχει αναπτύξει έναν ευρύ κατάλογο με incremental encoders, ταξινομημένους σύμφωνα με τον τύπο μηχανικής τοποθέτησης (solid vs blind/though hollow shaft) and the type of sensing technology (optical vs magnetic), με ευρύ φάσμα ανάλυσης, φλάντζας και ηλεκτρονικών εξόδων διαθέσιμο για την κάλυψη των αναγκών της συγκεκριμένης εφαρμογής. Εκτός από τις τυπικές εκδόσεις, η Eltra προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να προσαρμόζουν, ακόμη και να αναπτύσσουν προσαρμοσμένες συσκευές, προκειμένου να ικανοποιούν και τα πιο περίεργα αιτήματα και να παρέχουν λύσεις 360°.
ROTARY ABSOLUTE ENCODERS

Single- and multi-turn absolute encoder series.

Τα rotary absolute encoders παρέχουν έναν μοναδικό ψηφιακό κωδικό για κάθε ξεχωριστή γωνία του άξονα, αποθηκεύοντας την τιμή της πραγματικής θέσης και, επομένως, αποτρέποντας την απώλεια πληροφοριών σε περίπτωση επανεκκίνησης του συστήματος ή απώλειας ισχύος. Χάρη στα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου αισθητήρων, η προσφορά της Eltra για τα rotary absolute encoders είναι σε συνεχή ανάπτυξη, πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες καινοτομίες στην τεχνολογία. Τόσο η σειρά single turn όσο και η σειρά multiturn είναι διαθέσιμες στον κατάλογο των absolute encoders της Eltra, προκειμένου να επεκταθεί το πεδίο εφαρμογής των μετατροπέων και να αυξηθεί η ευελιξία τους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Η αρχή λειτουργίας των single και multiturn encoders θα μπορούσε να είναι είτε οπτική, η οποία εγγυάται υψηλή ανάλυση και επομένως συνιστάται για εφαρμογές που απαιτούν μεγαλύτερη ακρίβεια και ακρίβεια, είτε μαγνητική, κατάλληλη για βιομηχανίες όπου απαιτείται να υπάρχει υψηλή ταχύτητα, προστασία της IP και εξαιρετική αντοχή στη φθορά και στη θερμοκρασία. Η αξιοπιστία και η εξαιρετική απόδοση που διακρίνουν τα encoders της Eltra παραμένουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη των rotary absolute encoders, με μια ποικιλία ηλεκτρονικών και μηχανικών επιλογών διαθέσιμες.
LINEAR TRANSDUCERS

Linear incremental encoders, potentiometer and magnetostrictive transducers.

Τα linear transducers παρακολουθούν μετρήσεις ευθύγραμμης μετατόπισης. Τα ποτενσιόμετρα σχηματίζονται από ένα σύρμα ή ένα μεταλλικό στρώμα, τυλιγμένο σε ένα μονωτικό στήριγμα και από μια κινητή επαφή που μετατοπίζεται κατά μήκος του αγωγού. Η αρχή λειτουργίας βασίζεται στον υπολογισμό της διακύμανσης της αντίστασης που παράγεται από τη μετατόπιση του εν λόγω αντικειμένου μέσα στο ηλεκτρικό κύκλωμα. Ο κατάλογος της Eltra περιλαμβάνει επίσης magnetostrictive transducers, με ενσωματωμένη τεχνολογία μαγνητικής ανίχνευσης χωρίς επαφή, που αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη των γραμμικών ποτενσιόμετρων, καθώς βελτιώνουν την απόδοση του αισθητήρα και διαθέτουν μεγάλη ποικιλία ηλεκτρονικών εξόδων (αναλογικών, ψηφιακών, fieldbus).
ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Συμπληρώνοντας την εκτεταμένη γκάμα incremental, absolute and linear transducers, η Eltra προσφέρει επίσης προϊόντα τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργοστασιακών εφαρμογών αυτοματισμού που χρειάζεται ο εκάστοτε πελάτης.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ
Από connectors έως couplings, η Eltra προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά αξεσουάρ για την ικανοποίηση γενικών και ειδικών απαιτήσεων εφαρμογής. Αυτά τα αξεσουάρ ταιριάζουν απόλυτα με τους αντίστοιχους μετατροπείς και παρέχουν τη βάση για μια οικονομικά αποδοτική ενσωμάτωση στο σύστημά σας.
Scroll to Top